Shiatsu

Een Shiatsu behandeling begint bij het lichamelijk ervaren.

 

Shiatsu is een manuele massage therapie die ontstaan is in het oude China en later in Japan verder is ontwikkeld. Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. Door gebruik te maken van de natuurlijke zwaartekracht, ontstaat er een ontspannen en effectieve druk tijdens de behandeling. Deze afgestemde druk wordt uitgeoefend met vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, voeten en/of knieën en gecombineerd met yoga-achtige strekkingen en manipulaties van de gewrichten.

De behandelingen worden over de kleding heen gegeven,

op een speciaal ontworpen massage met (futon) of op een massagestoel

***

Zorg voor soepel en prettig zittende kleding tijdens de behandeling

 

Een shiatsu behandeling stimuleert de levensenergie, genaamd Qi (tsjie), die door de meridianen stroomt. Meridianen zijn als het ware het communicatie netwerk van ons lichaam waardoor Qi stroomt. Wanneer Qi vrij kan stromen, voelt men zich goed en zijn er geen tot minimale klachten aanwezig en is de stemming stabiel.
Is er een blokkade en/of stroomt Qi niet optimaal of helemaal niet, dan dienen klachten zich aan op lichamelijk mentaal en/of emotioneel gebied. Alles is immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met andere woorden: ontstaat er ergens in het lichaam een probleem waardoor de stroming niet in balans is, uit het zich in zeer uiteenlopende signalen.


Een Shiatsu behandeling kan preventief, klachtgericht of therapeutisch zijn


In overleg zal afgesproken worden welke behandelvorm passend is: preventieve, klachtgerichte of therapeutische behandeling. De behandelingen worden afgestemd op datgene wat nodig en mogelijk is.
Met name bij de klachtgerichte en therapeutische behandelingen wordt in het hier en nu op fysiek, mentaal, emotioneel,  en/of energetisch vlak naar voren gebracht wat aandacht vraagt. Door in het lichaam ruimte te creëren, kan spanning plaats maken voor ontspanning, interne koude of warmte kan het lichaam verlaten en de betreffende tegentemperatuur kan weer ruimte innemen. Ook kunnen (verdrongen) emoties de mogelijkheid krijgen verwerkt te worden. Het lichaam is erop gebouwd dat het altijd weet wat het doet, ook in de reacties die het toont in de vorm van klachten.

 

Shiatsu verlicht klachten als:

- spierstijfheid

- hoofdpijn/migraine

- gewrichtsproblemen

- depressiviteit

- onverwerkte emoties

- nek/schouder/rugklachten

- sociaal terugtrekken

- gebrek aan flexibiliteit

- piekeren

- bore-out

- buikpijn

- onrust

- stress

- burn-out

- enzovoorts

Shiatsu is geschikt voor alle leeftijden


Of je nou piepjong bent of een heel bijzonder hoge leeftijd hebt bereikt… Shiatsu is geschikt voor iedereen, omdat aandacht voor het lichaam immers voor iedereen belangrijk is.

- shiatsu voor kind / jeugdige, meer lezen? Klik hier!

- shiatsu voor jongvolwassene, meer lezen? Klik hier!

 

De behandeling vindt plaats op een speciaal gewoven massagemat (futon) die op de grond ligt. De zachte tegendruk van de grond wordt als prettig ervaren en is ondersteunend tijdens de behandeling.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een massagestoel. Deze stoel geeft ondersteuning aan heel het lichaam.

Indien er specifieke gewrichtsmanipulaties toegepast moeten worden of wanneer de gezondheid van het lichaam het niet of moeilijk toelaat, kan de stoel uitkomst bieden. In de praktijk wordt vaak een combinatie van beiden ingezet.

 

Zowel de futon als de massagestoel ondersteunen het lichaam totaal

 

Ben je minder mobiel of slechter ter been, dan biedt de stoel een prima alternatief. Mocht er sprake zijn van een of meerdere lichamelijke beperkingen die het belemmeren op een futon of stoel behandeld te worden? Gelieve dit te benoemen tijdens eerste contactmoment.

 

Heb je interesse, een vraag of wil je een afspraak maken?

Klik hier!

 

Graag tot ziens in mijn praktijk.


Lieve groet,

Laura

 

 ***