Shiatsu voor kind / jeugdige

 

 

Kinderen en jeugdigen staan nog erg dicht bij hun natuur en volgen hierdoor instinctief hun levensritme. Hierdoor zijn ze zeer ontvankelijk voor al wat het leven te bieden heeft. Soms betekent het dat ze ontvankelijk zijn voor emotioneel te veel of te zware lasten. Deze lasten kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn. Maar uiten zich ook vaak op emotioneel vlak. Denk daarbij aan stiller zijn dan normaal, woede uitbarstingen, zich terugtrekken, zich groter voordoen dan ze in wezen zijn, enzovoorts. Hun kwetsbaarheid en vaak (over) gevoeligheid heeft dan weer even een duwtje in de rug nodig, zodat het kind / de jeugdige terug kan keren naar zijn/haar eigen levensritme.

 

Veiligheid, vertrouwen, speelruimte, het uiten van hun prille mening en vertellen over wat ze in hun lichaam aan sensaties waarnemen, en dat alles binnen realistische grenzen staat centraal tijdens de behandeling. Dit zijn basisbehoeften die voor elk mens letterlijk van levensbelang zijn. Dit wordt gecombineerd met een liefdevolle, afgestemde aanraking met aandacht voor het kind / de jeugdige.

 

Kinderen / jeugdigen met een rugzakje / diagnose hebben veel baat bij deze behandelvorm daar ze spelenderwijs kennismaken met hun lichaam, hun emoties en hun ervaringen.

 

Meer lezen over shiatsu? Klik hier!

 

Duur van de behandeling:

De duur van de behandeling is afhankelijk van leeftijd en de mogelijkheid van het kind om prikkels, indrukken en aanrakingen te kunnen verwerken. Behandelduur zal voor jonge kinderen maximaal 30 minuten zijn. Voor de iets oudere kinderen / jeugdigen (vanaf 10 jaar tot 14 jaar), zal (in combinatie met de draagkracht van hem/haar) de behandelduur kunnen toenemen tot 60 minuten.

 

Rol ouders / verzorgers:

De rol en betrokkenheid van ouders / verzorgers is van groot belang. Hierbij valt te denken aan samenwerking, transparantie en steun bieden aan het kind / de jeugdige. Deze randvoorwaarden zijn nodig om de goede zorg voor het kind / de jeugdige te kunnen waarborgen. Het heeft de voorkeur dat tijdens de eerste twee behandelingen een of beide ouders/verzorgers aanwezig zijn.

 

Heb je interesse, een vraag of wil je een afspraak maken?

Klik hier!

 

***