Thuiskomen in je lijf

Herken je dit? Je lichaam voelt niet als je eigen thuis. Je voelt er geen verbinding (meer) mee. Het voelt vreemd of afgesloten. Je interne kompas doet het niet meer en je weet niet meer welke richting je uit wilt gaan. Alsof het als zand door je vingers wegglipt.

Als mens leren we ons te beschermen tegen gevaar. Dat doen we op veel verschillende manieren. Een ervan is het afsluiten van je gevoel en doorgaan op je verstand. 

 

Dit gedrag kan onder andere voortkomen uit:

- emotioneel tekort, denk hierbij aan gemis van liefde, affectie en/of emotionele steun

- fysiektrauma, zoals:

             = een ongeval

             = operatieve ingrepen

             = leren omgaan met restverschijnselen na bijv. Covid, kanker, hernia

             = zwangerschap en/of bevalling

- misbruik op fysiek en/of emotioneel/mentaal vlak

 

Herken je ook het over je grenzen gaan op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak? Gewoon doorgaan? Je beschermt je lijf en jezelf door het niet voelen van fysieke en/of emotionele gevoelens. Hierdoor verlies je langzaamaan het contact met je lichaam. Vaak blijven we dit gedrag voortzetten omdat het lijkt te helpen, echter verliezen we hiermee meer en meer het contact met ons ware ik. Dit kan een mens heel lang (lees: jaren) volhouden, totdat de last groot genoeg is om hieraan te willen en vooral kunnen gaan werken.

 

Maar hoe dan?

Bij De 7 Richtingen kan er op 2 manieren gewerkt worden om meer in contact te komen met jouw lichaam:

- Shiatsu therapie

- Guasha therapie

Wil je deze stap maken? Dan wordt in overleg, middels een intakegesprek, afgestemd welke therapievorm het meest passend is. 

 

Shiatsu therapie

Shiatsu is een zachte en toegankelijke therapievorm waarbij 'het weer in contact komen met jouw lichaam' centraal staat. Stap voor stap zal er gewerkt worden om je uit te nodigen grenzen te voelen, aan te geven en waar nodig te verleggen die passend binnen het proces waar je op dat moment staat.

 

Lees meer over shiatsu

 

Guasha therapie

Guasha is een fysiekere therapievorm waarbij fysieke blokkades opgeheven kunnen worden, afvalstoffen uitgescheiden worden en je lichaam, voor zover mogelijk is, de oorspronkelijke taken weer kan oppakken. Guasha therapie helpt je om je lichaam weer te kunnen gaan bewonen.

 

Lees meer over guasha

 

 

Heb je interesse, een vraag of wil je een afspraak maken?

Klik hier!

 

***