Thuiskomen in je lijf

Herken je dit?

 

Je lichaam voelt niet als je eigen thuis. Je voelt er geen verbinding (meer) mee. Het voelt vreemd of afgesloten. Je hoge ambities hebben je voorbij gestreefd en je lichaam geeft aan dat het niet meer gaat. Je interne kompas doet het niet meer en je weet niet meer welke richting je uit wilt gaan. Alsof het als zand door je vingers wegglipt.

Als mens leren we ons te beschermen tegen gevaar. Dat doen we op veel verschillende manieren. Een ervan is het afsluiten van je gevoel en doorgaan op je verstand. 

 

Dit gedrag kan onder andere voortkomen uit:

- emotioneel tekort, denk hierbij aan gemis van liefde, affectie en/of emotionele steun

- fysiektrauma, zoals:

             = een ongeval

             = operatieve ingrepen

             = leren omgaan met restverschijnselen na bijv. Covid, kanker, hernia

             = zwangerschap en/of bevalling

- misbruik op fysiek en/of emotioneel/mentaal vlak

- postpartum depressie

Herken je ook het over je grenzen gaan op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak? Gewoon doorgaan? En langzaam het contact met je lichaam en jezelf verliezen?

Vaak blijven we dit gedrag voortzetten omdat het lijkt te helpen, echter verliezen we hiermee meer en meer de connectie met ons ware ik. Dit kan een mens heel lang (lees: jaren) volhouden, totdat de last groot genoeg is om hieraan te willen en vooral te kunnen gaan werken.

 

Maar hoe dan?

De 7 Richtingen zal met je afstemmen welke behandelvorm het beste past bij je hulpvraag. Over het algemeen zal er met één (of een combinatie) van de volgende twee lichaamsgerichte therapieën gewerkt worden om meer in contact te komen met jouw lichaam:

- Shiatsu therapie

- Guasha therapie

Het betreft een reeks van 10 behandelingen, die in overleg bestaan uit een enkele sessie of een dubbele sessie. 

 

Shiatsu therapie

Shiatsu is een zachte en toegankelijke therapievorm waarbij 'het weer in contact komen met jouw lichaam' centraal staat door middel van acupressuur en strekkingen. Stap voor stap zal er gewerkt worden om je uit te nodigen grenzen te voelen, aan te geven en waar nodig te verleggen die passend binnen het proces waar je op dat moment staat.

Lees meer over shiatsu

 

Guasha therapie

Guasha is een fysiekere therapievorm waarbij fysieke blokkades opgeheven kunnen worden, afvalstoffen uitgescheiden worden door middel van een schraaptechniek. Het helpt je lichaam om, voor zover het mogelijk is, de oorspronkelijke taken weer op te pakken. Guasha therapie helpt je om je lichaam weer te kunnen gaan bewonen.

Lees meer over guasha

 

Heb je interesse, een vraag of wil je een afspraak maken?

Klik hier!

 

***