Santai Guasha, een ontgiftende therapie

 

Afvalstoffen...

...één van de grootste oorzaken van klachten en ziekten!!

 

Naast stress en een tekort aan voedingsstoffen, behoren afvalstoffen tot één van de grootste oorzaken van klachten en ziekten!

Afvalstoffen die we niet alleen door (ongezond) voedsel binnen krijgen, maar ook door een onregelmatige levensstijl, stress, spanning (zowel lichamelijk als emotioneel), milieuvervuiling, elektro-smog (tv, computer, gsm, enz.), medicatie, roken, alcohol, te hoge werkdruk, enzovoorts. 

Afvalstoffen worden door het lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken, en dat is in het bindweefsel. Langzaam slibt het bindweefsel dicht, spieren gaan verzuren en gewrichten gaan ontsteken. De afvalstoffen hopen zich hierdoor ook op in de spieren en gewrichten. Er ontstaan pijn en klachten. 

Doordat het bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen en zuurstof vanuit de bloedbaan (haarvaatjes) minder goed de cellen bereiken, wat nodig is voor een goede stofwisseling. De afvalstoffen die vrijkomen van de verbranding, die alsnog plaatsvindt in de cellen, moeten terug via het bindweefsel naar de bloedbanen en lymfevaten, zodat deze de afvalstoffen weer kunnen afvoeren. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbaan bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen. Dus slibt het lichaam nog meer dicht. De randvoorwaarden voor een goede stofwisseling komen flink in het gedrang. De stofwisseling en het Qi (levensenergie) kunnen moeizamer tot niet meer stromen en er ontstaat een toename in klachten en blokkades. De problemen worden groter en groter...

 

Wat brengt guasha in het lichaam allemaal teweeg?

- bevordert de bloedsomloop

- ontgift en ontzuurt (detox)

- verbetert de doorstroming van Qi

- versterkt de weerstand (immuunsysteem)

- vermindert pijnen en klachten

- stimuleert de werking van de organen

- verbetert de werking van het zenuwstelsel

- vermindert spanning en stress

- brengt emoties in evenwicht

- ontspant en geeft mentale / psychische rust

 

De behandeling

Een guasha behandeling wordt direct op de huid gegeven. Tijdens deze behandeling wordt speciale olie aangebracht die  onder andere zorgt voor ontspanning, een betere doorbloeding en ontgifting. De olie op het lichaam fungeert als beschermlaagje voor de huid terwijl met een jadesteen (schraper) over de huid geschraapt wordt. Op plaatsen waar blokkades (afvalophopingen) zitten, verschijnt sha ( = in de opperhuid zichtbare verkleuringen). De sha kan in kleur variëren en bij een normale conditie verdwijnen de sha volledig binnen 3 tot 7 dagen. Een guasha behandeling is over het algemeen niet pijnlijk. Het kan wel gevoelig zijn op de locaties waar stagnatie / afvalstoffen zich opgehoopt hebben. Voor een optimaal effect zijn meerdere behandelingen nodig daar de afvalstoffen in laagjes opgebouwd zijn in het lichaam. Het lichaam heeft tijd nodig om de afvalstoffen naar buiten te werken en het heeft tijd nodig de interne veranderingen te kunnen verwerken. Hoeveel behandeling het betreft is afhankelijk van de hulpvraag / klacht. Dit zal in overleg besproken worden.  

 

Guasha kan zowel therapeutisch (behandelen van klachten en ziekten),

als ook preventief (ter voorkoming van klachten en ziekten) ingezet worden.

 

Wil je kennismaken met guasha? Heb je vragen? Ken je het al en wil je een behandeling? Voor meer informatie of een behandeling inplannen, klik hier.

 

***