Shiatsu voor kinderen

 

Kinderen zijn zeer ontvankelijk voor al wat het leven te bieden heeft. Soms betekent dat ook dat ze ontvankelijk zijn voor emotioneel te veel of te zware lasten. Deze lasten kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn. Maar uiten zich ook vaak op emotioneel vlak. Denk daarbij aan stiller zijn dan normaal, woede uitbarstingen, zich terugtrekken, zich groter voordoen dan ze in wezen zijn, enzovoorts. Hun kwetsbaarheid en vaak (over) gevoeligheid heeft dan weer even een duwtje in de rug nodig, zodat het kind terug kan keren naar zijn/haar eigen levensritme. Tijdens een Shiatsu behandeling leert het kind (bewust) te voelen wat er zich allemaal in het lichaam afspeelt, welke gedachten overheersen en welke verhalen hierbij horen. Door middel van deze lichaamsgerichte therapie worden emoties en spanningen getransformeerd in kwaliteiten en deugden.


Veiligheid, betrouwbaarheid, openheid, ruimte voor creativiteit en spel, het uiten van hun mening, het mogen delen van moeilijkheden en ervaringen, en dat alles binnen realistische grenzen staan centraal in de behandeling van het kind. Dit zijn emotionele basisbehoeften die voor elk mens van groot belang zijn. Gecombineerd met een aandachtsvolle aanraking voor het kind, is de levens-essentie om het kind op te laten groeien tot een volwassene met een goede stevige basis.


Duur van de behandeling:


De duur van de behandeling is afhankelijk van leeftijd en de mogelijkheid van het kind om prikkels, indrukken en aanrakingen te kunnen verwerken. Behandelduur zal voor jonge kinderen maximaal 30 minuten zijn. Voor de iets oudere kinderen (vanaf 11 jaar tot 14 jaar), zal (in combinatie met de draagkracht van hem/haar) de behandelduur kunnen toenemen tot 60 minuten.


Tarieven:


Tarief is afhankelijk van de behandelduur:


30 minuten = € 35,00

45 minuten = € 50,00

60 minuten = € 60,00


Rol ouders / verzorgers:


De rol en betrokkenheid van ouders / verzorgers is van groot belang. Hierbij valt te denken aan samenwerking, transparantie en steun bieden aan het kind. Deze randvoorwaarden zijn nodig om de goede zorg voor het kind te kunnen waarborgen. Het heeft de voorkeur dat tijdens de eerste twee behandelingen een of beide ouders/verzorgers aanwezig zijn.


Naast Shiatsu voor kinderen zijn de volgende behandelvormen ontwikkeld voor kinderen:

 

Met de 5 Elementen de wereld rond

 

Allergiebehandeling

 

Ouder-kind massage

 

Welke behandelvorm voor het kind wenselijk dan wel noodzakelijk is, wordt tijdens de therapie nader bepaald.

 

***