Met de 5 Elementen de wereld rond

 

 Tijdens deze behandelvorm wordt er samen met het kind, een verhaal gecreëerd, waarbij het kind zowel regisseur als hoofdrolspeler is. Deze behandelvorm geeft kinderen de ruimte om zichzelf te uiten. Hierbij staan speelsheid, fantasie, kwetsbaarheid en veiligheid centraal. Alle emotionele basisbehoeften komen aan bod. Tijdens de behandeling wordt veel gesproken en afgestemd op wat het kind in het verhaal wil verweven. Hierbij ligt de uitnodiging om in contact te treden door middel van fantasie en werkelijkheid.

 

 

Kinderen met een rugzakje/diagnose hebben veel baat bij deze behandelvorm daar de kinderen op een speelse wijze kennismaken met hun lichaam, hun emoties en hun ervaringen.

 

De behandelvorm is gebaseerd op de 5 Elementen (Aarde – Metaal – Water – Hout – Vuur) en is werkzaam op het emotionele vlak. ‘De 6 aanrakingen’-massage vormt de basis. Elk element heeft een specifieke aanraking en een specifieke emotie. De samenvoeging van aanraking, emotie en het verhaal vormen voor kinderen een prettige wijze kennis te maken met een (nieuw) deel van zichzelf.

***